A hazai klaszter ökoszisztéma seregszemléje!

Ablakot nyitunk a klasztervilágra! Ismerje meg szektorokon átívelő klaszterközi kapcsolatrendszerünket és szakértői bázisunkat, amelyben nap, mint nap a hazai vállalkozások támogatásán dolgozunk!

A tervek szerint 2 évente megrendezésre kerülő Klaszter EXPO-k célja bemutatni a klaszterek által biztosított üzleti és technológiai értékeket. A Klaszter EXPO-k bevezető eseménye a 2022. november 22-én megrendezett Klaszter EXPO Start volt, amely funkcióját tekintve értékleltár a szakpolitikák, minisztériumok, kamarák, operatív szervek, kormányzati szervek és a releváns hatóságok felé.

Mi is a klaszter?

A klaszterek a különböző iparágak kiemelkedő képviselőinek szakmai közösségei. Tagjaink olyan szervezetek: mikro, kis és nagy vállalkozások, egyetemek, kutatóhelyek, önkormányzatok, amelyek proaktívan koordinálják saját útjukat a jövőbe és hisznek abban, hogy egy erős, támogató közösségben gyorsabban képesek fejlődni.

Menedzsmentjeink a tagvállalatok és a hazai gazdaság versenyképességét növelő szolgáltatásokat nyújtanak. Kül- és belföldi kapcsolati hálónk, sokrétű projekttevékenységünk, valamint az iparáguk területén kiemelten tapasztalt szakértőink révén képesek vagyunk az európai irányvonalaknak megfelelően támogatni a magyar vállalkozások innovációját, ezzel betölteni gazdasági sarokkő szerepkörünket.

A klasztereknek megvan a potenciálja tovább erősíteni a magyar vállalkozások teremtette értékeket, többek között kompetencia- és technológia-transzfer biztosításával, valamint a legdinamikusabban fejlődő üzleti trendek bevezetésének mentorálásával. A klasztertagság olyan szűrő, ami egyet jelent az üzleti megbízhatósággal és a szakmai nívóval.

Ízelítőül a 2022-es Klaszter EXPO Start programjából

BEMUTATKOZIK A MAGYAR KLASZTER KÖZÖSSÉG
Teleki Zsolt, klasztermenedzser, Mirbest Klaszter

AZ ELSŐ HAZAI KLASZTERSTRATÉGIA BEMUTATÁSA
Keller Péter, Miniszterelnökség GFP Program Stratégiai Főosztály, főosztályvezető

KLASZTEREK, A GAZDASÁG SAROKKÖVEI
Kerekasztal beszélgetés

KLASZTEREK, AZ INNOVÁCIÓ PATRÓNUSAI
Kerekasztal beszélgetés

KLASZTEREK, A TUDÁS KATALIZÁTORAI
Kerekasztal beszélgetés

Vállalkozása bármely iparágban, vagy szektorban működjön, 2024-ben megrendezésre kerülő Klaszter EXPO rendezvényünkön biztosan megtalálja a céljai támogatására legalkalmasabb klasztert, amelyhez csatlakozva rengeteg közvetlen és hosszútávú forráshoz, stratégiai iránymutatáshoz és jó gyakorlathoz jut. Jelezze már most részvételi szándékát!

Jelezze már most részvételi szándékát!